Renovatie paviljoen 2e van startPaviljoen 2E is het derde gebouw op Landgoed Beukenrode dat wordt verbouwd. (Paviljoen 2E, zie foto’s, is het tweede gebouw aan linkerzijde bij binnenkomst).

Bij de renovatie wordt zowel achterstallig onderhoud aangepakt als het uitvoeren van isolatiemaatregelen, zo wordt de energiehuishouding flink verbeterd.

Het doel is het energielabel te verbeteren van label G naar label A.

 

Een Landgoed met Jachthuis was in de 19e eeuw niet compleet zonder Koetshuis.In het Koetshuis stonden paarden, koetsen en karren en was de woning van de koetsier ondergebracht. Het Koetshuis is in 1957 gesloopt en op defundamenten is een werkplaatsengebouw gerealiseerd.  Dat werkplaatsengebouw, noem het een soort ambachtsschool, bevatte lokalen voor metaalbewerking, houtbewerking en een schilderopleiding. Het was onderdeel van het observatiecentrum voor ‘jeugd met aanpassingsproblemen’ gerund door de Broeders van Onze lieve Vrouw van Lourdes. Het werkplaatsengebouw is later omgebouwd tot enkele provisorische werkunits.Meer dan 60 jaar heeft de tand des tijds (en de boktorren) in Paviljoen 2E zijn sporen nagelaten. De onderhoudstaat van het gebouw is op alle onderdelen matig tot slecht te noemen. In eerste fase (oktober – december 2020) worden het dak aangepakt door het dakbeschot te herstellen en daarop een stevige isolatieplaat aan te brengen waarop nieuwe keramische pannen worden gelegd. Op het dakvlak komen 33 stuks zonnepanelen.In de tweede fase (januari – maart 2021) worden de gevels onderhanden genomen.De gevelvlakken opgebouwd uit houten kozijnen zijn in slechte staat en zullen integraal worden vervangen, voorzien van HR++ glas en geïsoleerde panelen.Afrondend worden in het interieur de nodige en noodzakelijke verbeteringen uitgevoerd. De begane grondvloer zal voor het grootste deel worden geïsoleerd en vaneen nieuwe afwerkvloer voorzien.De zoldervloer wordt verbeterd met een geluidsisolerende dekvloer en aande onderzijde een brandwerend plafond.De verschillende CV – installaties moeten gereorganiseerd worden en waarnodig vernieuwd.De elektra installatie zal grotendeels opnieuw moeten worden aangelegd.Een stevige inzet en investering is nodig om Paviljoen 2E op orde te brengen.Het resultaat zal zijn: aantrekkelijke en goed geïsoleerde werkruimten.Met de zittende huurders is overeenstemming bereikt, dat zij tijdelijk kunnen worden uitgeplaatst en na oplevering zullen terugkeren.Intussen is onze huisaannemer al bezig. Het gebouw staat in de steigers.