Renovatie paviljoen 2E succesvol afgerondDoor een ingrijpende renovatie is het voormalige werkplaats gebouw in oude luister hersteld en is Landgoed Beukenrode een zevental hoogwaardige bedrijfsunits rijker geworden.

 

De vijf paviljoens die in de jaren vijftig in opdracht van de Augustinusstichting zijn gebouwd voor hun jongensinternaat in Doorn vormen ook zonder monumentenstatus een waardevol onderdeel van het ensemble aan gebouwen die tezamen met de rijksmonumenten Jachthuis en Speelhuisje de rijke historie van het Landgoed vertegenwoordigen.


Vóór de renovatie was de onderhoudstoestand van Paviljoen 2E matig tot slecht met een navenant hoog energieverbruik (label G) en weinig intern comfort. De aanpak van de verbouwing laat zich bewust als conserverend beschrijven. De bestaande architectuur van het gebouw is leidraad geweest bij het vernieuwen van daken en gevels. Kenmerkend materiaal-, kleurgebruik en detaillering komt terug bij het vernieuwen van de dakconstructies en gevelkozijnen.


Het uitvoeren van het achterstallig onderhoud was mede gericht op het toevoegen van een uitgebreid pakket aan isolatiemaatregelen waardoor de energiehuishouding is verbeterd van Label G naar Label A. Een extra plusje vormt daarin het aanbrengen van 33 zonnepanelen.

 

Bij de verbouwing is ook het interieur van het gebouw gemoderniseerd. Een nieuw inbouwpakket voor wanden, vloeren en plafonds, aangevuld met integraal vernieuwde technische installaties moeten ervoor zorgen dat dit gebouw op de hoogte van de tijd weer jaren mee zal kunnen.