Minister Van der Wal start nieuwe campagne van MEER BOMEN NU op Landgoed BeukenrodeOp 28 september 2022 was het landgoed Beukenrode de plaats waar de nieuwe campagne van “Meer Bomen Nu” voor het derde plantseizoen van start ging. De verplantmethode van Meer Bomen Nu, een campagne van Urgenda, nam in 2,5 jaar een grote vlucht: dankzij de hulp van duizenden vrijwilligers werden al 890.000 bomen en struiken gratis weggegeven. Steeds meer organisaties willen dat ongewenst opschot – jonge bomen en struiken die op de verkeerde plek opgroeien – elders een tweede kans krijgt. Vrijwel alle provincies en enkele grote bedrijven en organisaties zetten hun handtekening. Ook minister Van der Wal (van Stikstof en Natuur) zette haar handtekening. Het doel is om één miljoen bomen te planten. Iedereen kan helpen om bomen en struiken te (ver)planten voor klimaat en biodiversiteit. Ga naar meerbomen.nu om bomen te bestellen of om je aan te melden als deelnemer


De bijeenkomst begon om 10.00 uur in de ochtend. De deelnemers werden welkom geheten door Wim Bos, bestuurslid van de Stichting Landgoed Beukenrode. Daarna gaf Marjan Minnesma van Urgenda een inleiding over de nieuwe campagne. Rond 11 uur kwam de minister en enkele gedeputeerden en vond de handtekeningceremonie buiten plaats.


Om 12.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten. De deelnemers gingen naar huis met elk een zaailing van een tamme kastanje van ons landgoed.