Jachthuis Landgoed Beukenrode bestaat 150 jaar: "De geschiedenis van Beukenrode" overhandigd aan wethouder Rob JorgHet Jachthuis op het Landgoed Beukenrode bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. Eigenaar Karel Kneppelhout toen al eigenaar van het Kasteel Sterkenburg, kocht Beukenrode in 1860. Hij liet een nieuw hoofdhuis ontwerpen door de Driebergse archiect H.J. van den Brink. In 1872 en ’73 werd een nieuwe villa gebouwd in Italiaanse/neo-renaissance stijl. 

Het hoofdhuis, nu Jachthuis genoemd, is sinds 1998 rijksmonument. Het huidige Jachthuis werd in de periode 2014-2016 ecologisch gerestaureerd. Het is nu in gebruik voor vergaderingen, conferenties, bruiloften, condoleances en soortgelijke bijeenkomsten.

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Jachthuis heeft het bestuur van de Stichting Landgoed Beukenrode een boekje het licht laten zien getiteld:
“De geschiedenis van Beukenrode”. 

Het boekje geeft in chronologische volgorde de ontwikkelingsgeschiedenis van het Landgoed Beukenrode weer van vóór de 18e eeuw. De geschiedenis van het Landgoed Beukenrode wordt beschreven in relatie tot de omgeving. Als indelingscriterium is ervoor gekozen steeds bij verandering van eigenaar een nieuw hoofdstuk te beginnen. Het boekje kent negen hoofdstukken. In een bijlage geeft het huidige bestuur de hoofdlijnen van het beleid weer op basis waarvan het huidige landgoed wordt bestuurd. De omvang is 56 pagina’s.

Het eerste exemplaar is donderdagnamiddag 2 november aangeboden aan wethouder de heer Rob Jorg van de gemeente De Utrechtse Heuvelrug. Dat is gebeurd in het 150-jarige Jachthuis op het landgoed Beukenrode.

Bekijk hier de digitale versie.