Hoofduitvoerder Jarno Bolt: “Het was een mooie transformatie”Gebouw 2D werd gebouwd in het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw als keuken- en douche-inrichting van het toenmalige jongensinternaat. Dit voorjaar werd het na een duurzame renovatie opgeleverd. Hoofduitvoerder Jarno Bolt van Boswijk BV, aan het woord: “Wist je dat Boswijk met tussenpozen al zo’n vijftig jaar op Beukenrode actief is en dat wij de voormalige sporthal (gebouw 2G) hebben gebouwd?”

Dan over zijn klus als hoofduitvoerder. Wat zijn de mooiste herinneringen? Jarno: “dat is toch hoe je van een behoorlijk verwaarloosd gebouw een bijdetijds gebouw kunt maken, gasloos met een nieuw geïsoleerd dak en nieuwe raampartijen. En hoe je met gedeeltelijk nieuw metselwerk en hier en daar een nieuwe spant ook het houtwerk bij de tijd kunt brengen, zonder de oorsprong van het gebouw aan te tasten. Het gebouw kan er weer jaren tegenaan.”

Waren er tegenvallers? “Ja die zijn er altijd bij renovaties, we kwamen er achter dat in de kapconstructie behoorlijk wat asbest verwerkt was. Ja, dan krijg je het hele circus van mannetjes in witte pakken, maar al met al staat er nu een mooi gebouw dat weer jaren mee kan.”