’t Klopt heeft de ontheffing voor handelen in strijd met bestemmingsplan binnenIn gebouw 2 JK op Beukenrode zit ’t Klopt. Het is een gezinshuis en dagbesteding voor volwassen mannen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (verslavings- en psychiatrische) problematiek. Patricia Jordens en Jolanda Karssen, waarmee we praten, en nog twee medewerksters runnen ’t Klopt. Zij wonen ook 24/7 in het gebouw waar hun mannen wonen. Daarnaast hebben zij een vrijwilliger die de cliënten al 8 jaar kent en ondersteunt. Jolanda en Patricia zijn trots op hun zorgonderneming. Ze willen echt een thuis zijn voor de mannen, op dit moment zes in getal. Ze leven en werken samen, gaan samen op vakantie of vieren een feestje. Het is een alternatief gezin dat in de verste verte niet doet denken aan een instelling waarin uitzendkrachten elkaar afwisselen met grote afstand tussen cliënten en leidinggevenden.

 

De cliënten doen op werkdagen aan dagbesteding of (deels) betaald werk in sectoren als klusbedrijven, voornamelijk waar mens, dier en duurzaamheid centraal staan. Ook verrichten ze werkzaamheden op het Landgoed Beukenrode samen met de beheerder Carola Beelaerts en haar vrijwilligers.

 

Terug naar de vergunning, of eigenlijk is het een ontheffing van het bestemmingsplan, zodat de gezinshuisouders en medewerkers zowel als de cliënten o.a. mogen overnachten. Die ontheffing heeft de gemeente verleend en dat liep gelukkig allemaal erg soepel. Minimaal tot april 2029 gaan ze ervoor!